Krew suszona wieprzowa kaszanka salceson 500 g

Ocena 

KREW SUSZONA 500 g

Opis produktu:

Hemoglobina w proszku to białko wieprzowe, wykorzystywane w przemyśle spożywczym. Poprawia cechy sensoryczne gotowych wyrobów, ponieważ jest jest produktem białkowym.

8,99 zł
Brutto
Ilość

Opis

Zastosowanie:

Hemoglobina jest używana w przemyśle mięsnym jako białko krwi w produktach typu: kiełbasy, kaszanki, szynki.

Służy do wyrobu kaszanek, wątrobianek i wszędzie tam gdzie brakuje świeżej krwi

Sposób użycia:

10-dkg krwi rozpuścić 0,5 l wody (namoczyć w letniej wodzie na 12-godz.) i starcza to na 1 kg suchej kaszy.

Szczegóły produktu
5906361501727
918 Przedmioty
Nowy produkt
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Krew suszona wieprzowa kaszanka salceson 500 g

Krew suszona wieprzowa kaszanka salceson 500 g

KREW SUSZONA 500 g

Opis produktu:

Hemoglobina w proszku to białko wieprzowe, wykorzystywane w przemyśle spożywczym. Poprawia cechy sensoryczne gotowych wyrobów, ponieważ jest jest produktem białkowym.

Napisz swoją opinię
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Sorbinian potasu Konserwant spożywczy 25 Kg

Recenzje: 0

SORBINIAN POTASU 25 Kg Opis produktu: Sorbinian potasu to związek organiczny. Jest to sól potasowa kwasu sorbowego. Stosuje się go jako konserwant, który chroni żywność przed rozwojem pleśni i grzybów. Jest bezzapachowy i dobrze rozpuszcza się w wodzie.

Cena 1 420,00 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Kopalnia soli Kłodawa

Sól gruba kamienna niejodowana 3kg Kłodawska

Recenzje: 0

SÓL KAMIENNA SPOŻYWCZA NIEJODOWANA 3 Kg Opis produktu: Sól gruboziarnista niejodowana pochodzi z jednego z najczystszych źródeł solankowych w Polsce - Kłodawy. W Kłodawie od wieków pozyskuje się sól, która słynie z wyjątkowego smaku i właściwości zdrowotnych. Nadaje się do mielenia w młynku, dzięki czemu będziemy mieć świeżą sól.

Cena 5,99 zł
Więcej
W magazynie

Pirosiarczyn sodu E223 1 Kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Pirosiarczyn sodu to sól sodowa kwasu siarkowego. W przemyśle spożywczym oznaczana jest jako dodatek o symbolu E223. Pirosiarczyn jest krystalicznym ciałem stałym o białej barwie i charakterystycznym zapachu. Używany jako konserwant do wielu produktów spożywczych.

Cena 11,99 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 2 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 5,59 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 1kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 3,50 zł
Więcej
W magazynie

Kwasek cytrynowy 1kg KWAS cytrynowy

Recenzje: 0

Kwasek cytrynowy Masa netto: 1 kg Kwasek cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w produktach spożywczych a także jako kwasowy środek myjący w różnych procesach czyszczących. Sole kwasu cytrynowego – cytryniany – są stosowane jako leki przy niedoborze określonego metalu w organizmie. Jest wykorzystywany także w przemyśle...

Cena 10,29 zł
Więcej
W magazynie

Saletra potasowa spożywcza do mięsa 5 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Saletra potasowa to azotan potasu. Jest bezbarwną, krystaliczną solą stosowaną do peklowania mięsa metodami tradycyjnymi. Obok soli kuchennej jest jedną z najważniejszych dodatków przy peklowaniu mięs, który gwarantuje przedłużenie trwałości, ale i zachowanie różowej barwy mięsa. Saletra kształtuje i nadaje specyficzny smak i aromat mięsa....

Cena 160,00 zł
Więcej
W magazynie

Saletra potasowa spożywcza do mięsa 1 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Saletra potasowa to azotan potasu. Jest bezbarwną, krystaliczną solą stosowaną do peklowania mięsa metodami tradycyjnymi. Obok soli kuchennej jest jedną z najważniejszych dodatków przy peklowaniu mięs, który gwarantuje przedłużenie trwałości, ale i zachowanie różowej barwy mięsa. Saletra kształtuje i nadaje specyficzny smak i aromat mięsa....

Cena 37,00 zł
Więcej
W magazynie

Benzoesan sodu konserwant 25 Kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Benzoesan sodu to substancja jakości spożywczej stosowana jako dodatek do żywności i pasz. W przemyśle spożywczym ma zastosowanie jako konserwant do żywności. Ma właściwości bakteriostatyczne i fungistatyczne, hamuje rozwój drożdży, pleśni, bakterii masłowych, octowych oraz w mniejszym stopniu mlekowych.

Cena 549,00 zł
Więcej
W magazynie

Hamina "S" 500 g klej do kiełbas

Recenzje: 0

HAMINA ,,S" 500 g KLEJ DO KIEŁBAS Opis produktu: Hamina, a inaczej Polifosforan sodu E 452, jest stosowany do produkcji wędzonek wieprzowych i wędzonek wołowych. Odpowiada za lepszą kleistość masy mięsnej.

Cena 21,49 zł
Więcej
W magazynie

Papryka cięta papryka w marynacie 2650 ml Rolnik

Recenzje: 0

PAPRYKA CIĘTA 2650 ml / 1200 g Opis produktu: Papryka cięta jest specjalnie wyselekcjonowana, zanurzona w słodko-kwaśnej marynacie. Pokrojona jest na drobne paski, ma wyrazisty i aromatyczny smak. Doskonale się sprawdzi jako dodatek do sałatek, leczo i gulaszu. Papryka cięta oszczędza czas przygotowania potrawy.

Cena 35,30 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Marka: Brodnica

Żelatyna spożywcza 100g

Recenzje: 0

Opis produktu: Żelatyna wieprzowa spożywcza pełni rolę zagęszczacza, środka wiążącego i ochronnego, emulgatora do mięs, wędlin, kiełbas i konserw mięsnych. To bezbarwna i bezzapachowa substancja białkowa. Jest mieszaniną białek i peptydów, którą otrzymuje się na drodze hydrolizy kolagenu zawartego w skórze, chrząstkach i kościach zwierzęcych. Żelatyna...

Cena 8,00 zł
Więcej
W magazynie

Śledź nas na Facebooku