Termometry

Termometry

W przyrządzaniu wyśmienitych potraw znaczenie ma nie tylko świeżość składników, kompozycja przypraw czy rodzaj obróbki termicznej. Istotna jest również temperatura, w jakiej gotowane, pieczone, smażone lub wędzone jest danie. W przypadku mięs jest to szczególnie ważne, aby zachować ich optymalną soczystość bez dopuszczenia do przesuszenia lub pozostawienia surowych fragmentów. W uzyskaniu idealnej temperatury obróbki mięsa pomoże Ci specjalny termometr, jaki znajdziesz w naszej ofercie. Każdy z dostępnych modeli jest bezpieczny w kontakcie z żywnością. Dostępny jest tradycyjny drewniany, stalowy w formie sondy oraz cyfrowy ze składaną sondą. Dzięki nim gotowana szynka czy pieczony schab zawsze wyjdą smaczne!

Aktywne filtry

Alkoholomierz z termometrem

Recenzje: 0

Głównymi elementami miernika są: probówka , pływak z odpowiednio naniesioną skalą od 0 do 95 % objętości alkoholu oraz termometr do badania temperatury cieczy, umieszczony na stałe wewnątrz pływaka. Urządzenia te skalowane są w temperaturze 20 - 21°C. Odczyt objętości alkoholu odczytywany jest bezpośrednio, bez dodatkowych przeliczeń.

Cena 16,99 zł
Więcej
W magazynie

Cukromierz - pomiar stężenia cukru

Recenzje: 0

GŁÓWNE ELEMENTY MIERNIKA - pływak (areometr) z naniesioną skalą stężenia cukru w stopniach Blg, - probówka (plastikowa) - do przeprowadzenia pomiaru, Urządzenie skalowane jest w temperaturze 20°C.

Cena 15,99 zł
Więcej
W magazynie

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć