Jelita naturalne 

Pyszne kiełbasy, aromatyczne balerony czy smakowite salcesony i inne przetwory mięsne nie mogłyby powstać, gdyby nie specjalne osłonki oraz jelita do wyrobów podrobowych. Produkcja tego typu przetworów jest rokrocznie coraz popularniejsza i bardzo wiele rodzin polskich coraz częściej tworzy je według staropolskich tradycji.

W naszym asortymencie znajduje się szereg osłonek, umożliwiających własnoręcznie i domowo przyrządzić przetwory mięsne. Są to m.in. kątnice wieprzowe, które wykorzystywane są w produkcji m.in. kaszanek, pasztetów czy salcesonów. Jedna kątnica może pomieścić nawet do 2 kg mięsa.

Z kolei oferowane przez nas suszone pęcherze wieprzowe, będą doskonałą osłoną do salcesonu lub baleronu, a żołądki solone pomogą w przygotowaniu pasztetów o wyjątkowym smaku. Osłonki oferujemy zarówno pojedyncze, jak i pakowane po kilkanaście sztuk.

Jelita, pęcherze czy żołądki pozwolą stworzyć pyszne, naturalne przetwory mięsne, dzięki którym zaskoczysz pozytywnie bliskich i swoją rodzinę. Nie czekaj dłużej i wybierz oferowane przez nas osłonki.