Strzykawki i Igły

By przedłużyć przydatność do spożycia świątecznej szynki czy wędzonej polędwicy polecamy zapeklować mięso. To nie tylko doskonały sposób na zapobieganie zepsuciu, ale również na ulepszenie smaku. Peklowanie polega na zanurzeniu mięsa w specjalnym roztworze soli, saletry i cukru, wzbogaconym w przyprawy. Istnieje również inny sposób peklowania, opierający się na wstrzykiwaniu w mięso roztworu, dzięki czemu dotrze on do jego głębszych warstw. Zahamuje to rozwój bakterii nie tylko na zewnątrz wyrobu, ale również od środka.

W naszej ofercie znajdziesz specjalistyczne igły i strzykawki do nastrzykiwania mięsa. Gwarantujemy, że znacznie ułatwią Ci proces głębokiego peklowania. Dostępnych jest kilka rozmiarów strzykawek i igieł z certyfikowanych materiałów, które są dopuszczone do kontaktu z żywnością.

Jest 16 produktów.

Pokazano 1-12 z 16 pozycji

Aktywne filtry