Wilk do mięsa i części 

W celu przyspieszenia pracy związanej z rozdrabnianiem mięsa przeznaczonego do produkcji kiełbas lub innego rodzaju wyrobów masarskich profesjonalne zakłady gastronomiczne, garmażeryjne i masarskie, sięgają po duże urządzenia rozdrabniające typu wilk do mięsa. Prezentowane przez serwis jelitaiprzyprawy.pl urządzenia to nowoczesny sprzęt do zastosowań profesjonalnych i półprofesjonalnych, ułatwiający i przyspieszający pracę w zakładach masarskich i wielu innych miejscach, w których istnieje potrzeba wcześniejszej obróbki mechanicznej dużych ilości mięs różnych gatunków. Wilk do mięsa to po prostu dużych rozmiarów maszynka do mięsa składająca się z zestawu tnącego i gardzieli z podajnikiem ślimakowym. Sprzęt tego typu może przydać się w sklepach mięsnych do przygotowania mięsa mielonego, w dużych placówkach żywienia zbiorowego, a także w innego rodzaju zakładach gastronomicznych czy garmażeryjnych. Jeśli w swojej codziennej działalności musisz rozdrabniać duże ilości mięsa, inwestując w profesjonalny wilk do mięsa, przyspieszysz pracę i tym samym poprawisz efektywność działania swojej firmy.