Jelita wieprzowe 

Do przygotowania swojskiej, smacznej kiełbasy, niezbędne są dobrej jakości, najlepiej naturalne jelita wieprzowe. W ofercie przygotowanej przez hurtownię masarską jelitaiprzyprawy.pl znajdziesz wiele typów jelit wieprzowych o zróżnicowanym przekroju i różnej długości. W sprzedaży mamy jelita wieprzowe w najpopularniejszych rozmiarach 24/26, 26/28, 28/30, 30/32, a także jelita grubsze, proste, przeznaczone do wyrobu takich produktów masarskich jak kaszanka, pasztetowa czy wątrobianka. Prezentowane jelita naturalne przeznaczone są do produkcji kiełbas wędzonych, parzonych i gotowanych. Jelita są oczyszczone i zakonserwowane w soli, i powinny być przechowywane w temperaturze około 4-12 stopni Celsjusza, najlepiej w lodówce. Pamiętaj, by jelit nie mrozić, gdyż stracą swoją naturalną elastyczność i mogą pękać podczas nabijania lub w czasie dalszej obróbki termicznej. Oferowane przez nas jelita wieprzowe przed użyciem należy namoczyć, a następnie wypłukać w letniej, nie w gorącej wodzie. Dzięki temu jelita napęcznieją, staną się bardziej elastyczne i pozbędziesz się z nich nadmiaru soli.