Konserwanty

Konserwanty

Ich głównym celem jest przedłużenie okresu przydatności do spożycia wyrobów m.in. mięsnych. Konserwanty zapewniają zakonserwowanie produktów, chroniąc je przed zepsuciem, narastaniem pleśni, gniciem, itp. Ich głównym celem jest przeciwdziałanie naturalnemu postępowi procesu starzenia produktów spożywczych. Wśród proponowanych przez nas konserwantów znajduje się sól – m.in. kamienna, niejodowana. Ponadto oferujemy żelatynę spożywczą, która pozwala zmienić teksturę i gęstość produktu, jest powszechnie stosowana w produkcji konserw. W naszym asortymencie dostępna jest także saletra oraz peklosól, nadająca się do peklowania na sucho i na mokro. Oferowany przez nas towar zawiera zazwyczaj przepis na np. peklowanie.

Jest 27 produktów.

Pokazano 1-12 z 27 pozycji
Aktywne filtry

Peklosól 1kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 3,50 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 25 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 39,99 zł
Więcej
W magazynie

Żelatyna spożywcza 100g

Recenzje: 0

Opis produktu: Żelatyna wieprzowa spożywcza pełni rolę zagęszczacza, środka wiążącego i ochronnego, emulgatora do mięs, wędlin, kiełbas i konserw mięsnych. To bezbarwna i bezzapachowa substancja białkowa. Jest mieszaniną białek i peptydów, którą otrzymuje się na drodze hydrolizy kolagenu zawartego w skórze, chrząstkach i kościach zwierzęcych. Żelatyna...

Cena 9,00 zł
Więcej
W magazynie

Żelatyna spożywcza 5 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Żelatyna wieprzowa spożywcza pełni rolę zagęszczacza, środka wiążącego i ochronnego, emulgatora do mięs, wędlin, kiełbas i konserw mięsnych. To bezbarwna i bezzapachowa substancja białkowa. Jest mieszaniną białek i peptydów, którą otrzymuje się na drodze hydrolizy kolagenu zawartego w skórze, chrząstkach i kościach zwierzęcych....

Cena 399,00 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 2 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 5,29 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 5kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 12,99 zł
Więcej
W magazynie

Żelatyna spożywcza wieprzowa 1 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Żelatyna wieprzowa spożywcza pełni rolę zagęszczacza, środka wiążącego i ochronnego, emulgatora do mięs, wędlin, kiełbas i konserw mięsnych. To bezbarwna i bezzapachowa substancja białkowa. Jest mieszaniną białek i peptydów, którą otrzymuje się na drodze hydrolizy kolagenu zawartego w skórze, chrząstkach i kościach zwierzęcych. Żelatyna...

Cena 79,00 zł
Więcej
W magazynie

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć