Pirosiarczyn sodu E223 1 Kg

Ocena 

Opis produktu:

Pirosiarczyn sodu to sól sodowa kwasu siarkowego. W przemyśle spożywczym oznaczana jest jako dodatek o symbolu E223. Pirosiarczyn jest krystalicznym ciałem stałym o białej barwie i charakterystycznym zapachu. Używany jako konserwant do wielu produktów spożywczych.

11,99 zł
Brutto
Ilość

Opis

Zastosowanie:

Pirosiarczyn sodu wykorzystuje się głównie przy produkcji wina, cydrów, piwa czy białych przetworów warzywnych np. Chrzanu. Używa się go również w procesie przetwarzania mąki zwłaszcza o niskiej zawartości glutenu.

Szczegóły produktu
5906361501406
99 Przedmioty
Nowy produkt
Opinie

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Napisz swoją opinię

Pirosiarczyn sodu E223 1 Kg

Pirosiarczyn sodu E223 1 Kg

Opis produktu:

Pirosiarczyn sodu to sól sodowa kwasu siarkowego. W przemyśle spożywczym oznaczana jest jako dodatek o symbolu E223. Pirosiarczyn jest krystalicznym ciałem stałym o białej barwie i charakterystycznym zapachu. Używany jako konserwant do wielu produktów spożywczych.

Napisz swoją opinię
16 innych produktów w tej samej kategorii:

Marka: Brodnica

Żelatyna spożywcza 25 Kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Żelatyna wieprzowa spożywcza pełni rolę zagęszczacza, środka wiążącego i ochronnego, emulgatora do mięs, wędlin, kiełbas i konserw mięsnych. To bezbarwna i bezzapachowa substancja białkowa. Jest mieszaniną białek i peptydów, którą otrzymuje się na drodze hydrolizy kolagenu zawartego w skórze, chrząstkach i kościach zwierzęcych. Żelatyna...

Cena 1 329,00 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 25 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 55,99 zł
Więcej
W magazynie

Hamina "S" 500 g klej do kiełbas

Recenzje: 0

HAMINA ,,S" 500 g KLEJ DO KIEŁBAS Opis produktu: Hamina, a inaczej Polifosforan sodu E 452, jest stosowany do produkcji wędzonek wieprzowych i wędzonek wołowych. Odpowiada za lepszą kleistość masy mięsnej.

Cena 21,49 zł
Więcej
W magazynie

Saletra potasowa spożywcza do mięsa 1 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Saletra potasowa to azotan potasu. Jest bezbarwną, krystaliczną solą stosowaną do peklowania mięsa metodami tradycyjnymi. Obok soli kuchennej jest jedną z najważniejszych dodatków przy peklowaniu mięs, który gwarantuje przedłużenie trwałości, ale i zachowanie różowej barwy mięsa. Saletra kształtuje i nadaje specyficzny smak i aromat mięsa....

Cena 37,00 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 1kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 3,50 zł
Więcej
W magazynie

Marka: Brodnica

Żelatyna spożywcza 100g

Recenzje: 0

Opis produktu: Żelatyna wieprzowa spożywcza pełni rolę zagęszczacza, środka wiążącego i ochronnego, emulgatora do mięs, wędlin, kiełbas i konserw mięsnych. To bezbarwna i bezzapachowa substancja białkowa. Jest mieszaniną białek i peptydów, którą otrzymuje się na drodze hydrolizy kolagenu zawartego w skórze, chrząstkach i kościach zwierzęcych. Żelatyna...

Cena 8,00 zł
Więcej
W magazynie

Soda oczyszczona Wodorowęglan sodu 5 KG , wiaderko

Recenzje: 0

Opis produktu: Soda oczyszczona znajduje zastosowanie w gospodarstwie domowym, kuchni i domowej apteczce. Jej główną cechą jest wysokie pH, czyli jest środkiem odkwaszającym. Znajdziemy ją w składzie żywności, w której używana jest jako spulchniacz, stabilizator czy regulator kwasowości. Stanowi także główny składnik proszku do pieczenia.

Cena 27,99 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 2 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 5,59 zł
Więcej
W magazynie

Kwasek cytrynowy 1kg KWAS cytrynowy

Recenzje: 0

Kwasek cytrynowy Masa netto: 1 kg Kwasek cytrynowy jest używany jako regulator kwasowości i przeciwutleniacz w produktach spożywczych a także jako kwasowy środek myjący w różnych procesach czyszczących. Sole kwasu cytrynowego – cytryniany – są stosowane jako leki przy niedoborze określonego metalu w organizmie. Jest wykorzystywany także w przemyśle...

Cena 10,29 zł
Więcej
W magazynie

Saletra potasowa spożywcza 500g

Recenzje: 0

Opis produktu: Saletra potasowa to azotan potasu. Jest bezbarwną, krystaliczną solą stosowaną do peklowania mięsa metodami tradycyjnymi. Obok soli kuchennej jest jedną z najważniejszych dodatków przy peklowaniu mięs, który gwarantuje przedłużenie trwałości, ale i zachowanie różowej barwy mięsa. Saletra kształtuje i nadaje specyficzny smak i aromat mięsa....

Cena 19,90 zł
Więcej
W magazynie

Papryka cięta papryka w marynacie 2650 ml Rolnik

Recenzje: 0

PAPRYKA CIĘTA 2650 ml / 1200 g Opis produktu: Papryka cięta jest specjalnie wyselekcjonowana, zanurzona w słodko-kwaśnej marynacie. Pokrojona jest na drobne paski, ma wyrazisty i aromatyczny smak. Doskonale się sprawdzi jako dodatek do sałatek, leczo i gulaszu. Papryka cięta oszczędza czas przygotowania potrawy.

Cena 35,30 zł
Więcej
Obecnie brak na stanie

Śledź nas na Facebooku