Jelita baranie 

Frankfurterki, parówki, kabanosy, salami, rozmaite wyroby wędzone, kaszanki, kiszki ziemniaczane, a nawet rozmaite kiełbasy – dzięki oferowanym w tej kategorii osłonkom, z łatwością przygotujesz wymienione przetwory mięsne.

Jelita baranie charakteryzują się tym, że są bardzo cienkie oraz wyjątkowo delikatne, ale jednocześnie bardzo elastyczne i mogą wytrzymać nawet wysokie temperatury i przez to świetnie zachowują się podczas wędzenia lub parzenia. Dzięki tym świetnym właściwościom, wykorzystywane są zarówno przez wielkie przedsiębiorstwa produkcyjne, jak i przez domorosłych wielbicieli przetworów mięsnych. Wszystkie osłonki są wysokiej jakości i pochodzą od sprawdzonych dostawców.

Jelita do wyrobu kiełbas czy różnych wędlin zostały wcześniej odpowiednio przygotowywane i są zupełnie bezpieczne do wykorzystania. Oferujemy je w dwóch średnicach 18/20 oraz 20/22. Mamy również osłonki już nałożone na specjalne, plastikowe tuby, które zdecydowanie ułatwiają produkcję przetworów.

Wybierz oferowane jelita baranie, dzięki którym wyprodukujesz wiele pysznych kabanosów, parówek czy frankfurterek.