Peklosól i Sól 

Przygotowanie mięsa na kiełbasę lub innego rodzaju wędlinę, w większości przypadków wymaga jego wcześniejszego zapeklowania. Peklowanie mięsa to proces polegający na oddziaływaniu na mięso roztworem soli (mieszanki peklującej), w celu utrwalenia jego naturalnego koloru, nadaniu mięsu charakterystycznego smaku i zapachu oraz na wydłużeniu czasu jego przydatności do spożycia. Hurtownia masarska jelitaiprzyprawy.pl ma w swojej ofercie bogaty wybór produktów przeznaczonych do peklowania mięsa, w tym soli grubej niejodowanej, peklosoli, saletry potasowej spożywczej, soli morskiej, a nawet oryginalnej soli himalajskiej. Peklosól, podobnie jak inne, prezentowane w tym miejscu produkty, dostępna jest w opakowaniach o różnej pojemności. Dzięki temu możesz zaopatrzyć się w taką ilość soli peklującej, jaka odpowiada Twoim indywidualnym potrzebom. Jeśli zamierzasz przygotować aromatyczną, swojską kiełbasę, szynkę czy boczek, dobrej jakości peklosól pomoże osiągnąć zamierzony efekt. Wybierz klasyczną peklosól, sól morską lub spożywczą saletrę potasową i przygotuj wędlinę najwyższej jakości.