Peklosól i Sól

Peklosól i Sól

Przygotowanie mięsa na kiełbasę lub innego rodzaju wędlinę, w większości przypadków wymaga jego wcześniejszego zapeklowania. Peklowanie mięsa to proces polegający na oddziaływaniu na mięso roztworem soli (mieszanki peklującej), w celu utrwalenia jego naturalnego koloru, nadaniu mięsu charakterystycznego smaku i zapachu oraz na wydłużeniu czasu jego przydatności do spożycia. Hurtownia masarska jelitaiprzyprawy.pl ma w swojej ofercie bogaty wybór produktów przeznaczonych do peklowania mięsa, w tym soli grubej niejodowanej, peklosoli, saletry potasowej spożywczej, soli morskiej, a nawet oryginalnej soli himalajskiej. Peklosól, podobnie jak inne, prezentowane w tym miejscu produkty, dostępna jest w opakowaniach o różnej pojemności. Dzięki temu możesz zaopatrzyć się w taką ilość soli peklującej, jaka odpowiada Twoim indywidualnym potrzebom. Jeśli zamierzasz przygotować aromatyczną, swojską kiełbasę, szynkę czy boczek, dobrej jakości peklosól pomoże osiągnąć zamierzony efekt. Wybierz klasyczną peklosól, sól morską lub spożywczą saletrę potasową i przygotuj wędlinę najwyższej jakości.

Jest 27 produktów.

Pokazano 1-12 z 27 pozycji
Aktywne filtry

Peklosól 1kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 3,50 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 25 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 39,99 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 2 kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 5,29 zł
Więcej
W magazynie

Peklosól 5kg

Recenzje: 0

Opis produktu: Peklowanie to konserwacja za pomocą soli. Peklosól inaczej nazywana jest solą peklową lub peklującą. Jest mieszanką soli kuchennej oraz azotanów zazwyczaj sodu i potasu. Jej głównym zadaniem jest uchronienie nas przed wyhodowaniem bakterii na przygotowywanej wędlinie czy kiełbasie, zabijając przy tym jad kiełbasiany,który może...

Cena 12,99 zł
Więcej
W magazynie

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć