Siatka do Sera 1mb

Siatka Q-net do serów

3,00 zł

Więcej informacji

Elastyczna siatka zwana potocznie „pończochą” lub „rękawem”. Posiada wszystkie zalety tradycyjnych siatek, lecz jest tak gęsta, że zatrzymuje całą wilgoć w produkcie i przy jej zastosowaniu zbędne jest używanie folii celulozowej bądź kolagenowej. Dzięki zastosowaniu siatki  gotowe produkty nie wysychają i zachowują dłużej swoją świeżość. 

Siatki  wykonane są z przędzy poliestrowej oraz nici gumowych, które posiadają dokumenty dopuszczające je do kontaktu z żywnością. Odpowiednimi warunkami do przechowywania siatki , aby zachowała ona swoje właściwości są: suche i przewiwne miejsce, temperatura od 4°C do 25°C. Siatka  może być przechowywana maksymalnie 36 miesięcy. Podczas procesu obróbki termicznej, siatka może być używana w temperaturze do 120°C podczas gotowania.

Reviews

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Write a review

Write a review