Kasza manna 1kg

Podgardle-2kg

Cielęcina 0,75kg 

Wątróbka cielęca-0,20-0,30 kg

Cebula 4-5szt

Cebula panierowana 10-20 dkg

Jajka 5szt

sól,pieprz biały,gałka muszkatułowa do smaku

Kasze zalać 1 litrem wrzącego mleka, wymieszac i pozostawic na godzinę. Podgardle i cielecine ugotować do miękkości. Wątróbkę sparzyć. Cebule skroić w pióra

Kasza + podgardle + cielęcina + wątróbka + cebula +cebula panierowana - zmielić 1 raz na sitku o oczku fi 4,5 a następnie zmielić 3 razy na sitku do maku fi 2,5.   Do zmielonej masy dodać 5 żółtek + piana z 5 białek,doprawić.            

Jelito grube napełnić luźno wyrobioną masą.                       

Parzyć 40 minut w temperaturze 78-80 stopni a następnie zahartować w zimnej wodzie.

SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!!